Japán Alapítvány Könyvtára 

Nyilvános könyvtár, ahol a szépirodalmi művektől kezdve a mangákig minden megtalálható, ami Japán. Japán, és angol nyelvű kiadványok, folyóiratok. Tagság ingyenes, egyszerre két könyv kölcsönözhető. Cím: 1062 Budapest, Aradi u. 8-10. 

 

Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum 

Minden, ami Kelet-Ázsia. Nem csak japán, hanem kínai, koreai témájú kiállítások is vannak. Napijeggyel vagy beiratkozással a múzeum könyvtára is látogatható. Cím: Budapest VI., Andrássy út 103. 1062

  

Japánkert a Budapesti Állatkertben

Fővárosi Állat és Növénykertben található hazánk egyik legnagyobb japánkertje. Itt található a Nemzeti Bonsai Gyűjtemény is.

 

Garden of Philosophy (Filozófiai Kert) 

2001. október 18. A Filozófiai Kert szülőhazájába érkezett. Wagner Nándor halála előtt a szoborcsoportot Budapestnek ajándékozta, ahol azt a Gellért-hegyen állították fel, „Egymás jobb megértéséért” felirattal a talapzatán. Alkotója szerint a világvallások alapítóinak és küldötteinek a szellemi üzenete nem e vallások különbözősége, hanem az, ami összeköti őket. Ezért is került Európa szívébe, Közép-Európába: „Mi vagyunk a kapcsolópont Kelet és Nyugat között.”

Budapest I. kerület, Gellérthegy. A víztározó tetején látható.

 

Japán Cuccok

Ruházati termékek, kulturális dolgok boltja.

 

Doremifa-ya

Japán stílusú karaoke Budapesten! Cím: Budapest 1074, Dob utca 51. A DoReMiFa-Ya könnyen megközelíthető a 4-es és a 6-os villamosok valamelyikével a Király utcai megállóból. 3 perces séta alatt eljuthat a Dob utca és az Akácfa utca sarkára, ahol a DoReMiFa-Ya található. Keressen egy föld alá vezető lépcsőt, mindkét oldalán kirakattal.

 

Itoshii Japán "All you can eat" Étterem 

Szusi-különlegességek a Nyugati Pályaudvarnál.

 

Komachi Bisztró 

Házi készítésű, szezonális ételek.