A Fukusima Egyetem két hallgatót tud fogadni JASSO ösztöndíjjal. Amint megérkeznek a részletes információk, azokat is feltöltjük. Akit érdekel a lehetőség, kérjük, hogy jelezze mielőbb Wakai tanár úrnak vagy Somodi tanárnőnek. A pályázási feltételek megegyeznek az alábbi kiírással.

Kedves Hallgatók,

 

Hamarosan megérkeznek Japánból az aktuális pályázati kiírások. Mivel nagyon rövid az idő a pályázati anyagok elkészítésére, kérjük, hogy aki tervez pályázni, már most juttassa el hozzánk motivációs levelét a somodi.julia@kre.hu címre legkésőbb január 15. éjfélig. A korábban beérkezett anyagoknak külön örülünk!:-)

 

Ebben a félévben is várhatók ösztöndíjkiírások az alábbi egyetemekről.

 

Óita Egyetem MEXT és csereprogram

 

Gunma Egytem MEXT és csereprogram

 

Oszaka Egyetem MEXT, MAPLE és OUSSEP program

 

Dzsószai Egyetem

 

 

 

Az egyes programokról szóló információk, hallgatói beszámolók megtalálhatók a honlapon, illetve amint beérkeznek az új kiírások, folyamatosan frissítjük. Kérjük, hogy a dokumentumok és kritériumok alapos tanulmányozása után nyújtsák be motivációs levelüket.  A tanszéki honlap mellett kérjük az alábbi oldalt is figyelni: http://karolidenihongonihongaku.jimdo.com/.

 

 

 

Az esélyek növeléséért több programot is megjelölhetnek, de feltétlenül számozzák ezeket prioritás szerint. Ne felejtsenek el elérhetőséget megadni, és kérjük, hogy rendszeresen ellenőrizzék emailfiókjukat! Hiányos pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.   

 

 

 

Magyar nyelvű, max. egy oldalas motivációs leveleket várunk, amelynek a következőket kell tartalmazni: név, szak, email-cím (amelyet kérünk folyamatosan figyelni!), a szakra jelentkezés indítéka, tanulmányi átlagok (MA-s hallgatóknál BA-s átlagok is), nyelvórákon elért eredmények, japán és angol nyelvvizsgaeredmények (pontszámmal), konferenciaszereplések, szónokversenyen való részvétel, tanszéki vagy egyéb japános rendezvényeken való aktív részvétel, szakdolgozati téma, kinti kutatási terv. A felsoroltakon kívül kiemelt hangsúlyt kap az egyes kurzusokon tanúsított hozzáállás! 4-es tanulmányi átlag alatti jelentkezéseket nem tudunk elfogadni. A programokra BA első éves hallgatók még nem pályázhatnak. Kivételt képeznek a haladó csoportba járó első évesek, ők a csereprogramokra pályázhatnak (Nikkensei programokra viszont nem). A Dzsószai Egyetem kivételével minden programnál kritérium a KRE-vel való hallgatói jogviszony megléte a kinti program befejezése után is, BA harmadévesek és MA másodévesek erre külön figyeljenek! BA harmadévesek jelezzék a motivációs levélben, ha Japanológia mesterképzésre terveznek jelentkezni.

 

A sikeres pályázókat legkésőbb február közepéig kiértesítjük.

 

 

 

A motivációs levélről és a programokról való általános tájékoztatót itt találhat:

 

http://japantanszek.hu/hallgatoinknak/palyazatok/

 

 

 

2016. december. 08.

 

 

 

(2016.3.23.) "Gendzsi herceg nyomában - Japán képen és írásban" kiállítás a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeumban. tájékoztató

(2016.2.24.) Nyári Egyetem a Kelet Angliai Egyetemen (University of East Anglia) Jelentkezés határideje: márc. 31. részletes tudnivalók