A keleti nyelvek és kultúrák alapszak japán szakirányára felvételt lehet nyerni japán nyelvtudás nélkül is. A japán nyelvtudás nélkül beiratkozó hallgatók számára a képzés első két félévében heti 6 órában tartunk nyelvi bevezető órákat. A japán nyelv tanulásának időigényessége miatt azonban általában azt ajánljuk a hozzánk jelentkezni kívánóknak, hogy amennyiben erre lehetőségük van, tanulmányaik megkezdése előtt legalább alapszinten ismerkedjenek meg a nyelvvel.

A keleti nyelvek és kultúrák alapszakra a következő érettségi tárgyakkal lehet felvételt nyerni:

magyar vagy történelem

angol vagy francia vagy latin vagy német vagy olasz vagy orosz vagy spanyol

A 2013. évi felsőoktatási felvételi eljárás érettségi vizsgatárgyairól, a többletpontokról szóló tájékoztató elérhető lesz a következő helyen is: http://www.felvi.hu/felveteli/pontszamitas

 

2015-ben a felvételi ponthatár 345 pont volt mind költségtérítéses, mind államilag finanszírozott képzéseken. 


Angol nyelvtudás akkor is szükséges, ha az illető nem angol nyelvvizsgával szándékozik felvételizni. Az előadásokon és otthoni munkánk során is sokat kell foglalkozni magas szintű angol szövegekkel, illetve előfordul, hogy egyes tankönyveink angolul vannak. 

 

KRE Btk japán szak nem nyelviskola! A BA szak elvégzése önmagában nem garantálja a nyelv magas szintű ismeretét. A nyelven kívül sokat foglalkozunk klasszikus filológiával, nyelvészettel, történelemmel, irodalommal, gazdasággal.